top of page

O 5TEMA

5TEMA - percipiranje i promišljanje prostora kroz 5 osjetila kojima doživljavamo svijet oko sebe

0-02-0a-673a96fa3ef0c35219a80c5b4ddf469d

5TEMA je studio za dizajn poslovnih i privatnih interijera. Studio se bavi dizajniranjem trgovina, ureda, ugostiteljskih objekata, javnih i privatnih prostora. 

Svakom projektu pristupa se individualno, imajući na umu želje i potrebe vlasnika prostora, kao i utjecaj prostora na posjetitelja. Iza svakog projekta stoji pomno promišljanje o tome kako se kupac osjeća u ambijentu, kamo mu pogled klizi, kojom putanjom se kreće. Time se postiže sinergija funkcije i estetike u službi svih osjetila.

O dizajnerici: Dunja Bubek 

Dunja_edited.jpg

“Samostalno poduzetništvo je izazov, no svjesna sam stečenih znanja, iskustava i mogućnosti koje želim podijeliti s klijentima. Oni to prepoznaju i nagrađuju."

Još u djetinjstvu je stvarala "gradove" prepune kutijica namještaja koje bi sama izrađivala za figurice iz kinder-jaja. Bavila se animiranim filmom i proučavala arhitekturu. Diplomirala je strojarstvo da bi naučila kako avion može letjeti ili brod ploviti. No život je vraća prvoj ljubavi - projektiranju interijera.

Ubrzo nakon fakulteta zapošljava se kao projektant u arhitektonskom birou, a potom u poduzeću za projektiranje i proizvodnju opreme za trgovine, skladišta i ostale prostore. Kao voditelj projekata 20 godina je zadužena za razvoj i projektiranje interijera vezanih uz drvni sektor - pekarnice, odjel voća, uredi, butici, kafići, hoteli, škole, privatni prostori, itd. Surađuje tada sa mnogim poznatim brandovima: BioBio, Froddo, Vitapur, Varteks, Polleo trgovine, Konzum, Kaufland, CroatiaOsiguranje, PMF, Toplice Sveti Martin, hotel Milenij Baška Voda i brojni drugi. 

Završava studij dizajna interijera te je više godina angažirana kao predavač i mentor na Callegari školi za dizajn.

Stjecala je iskustvo kontaktirajući s raznim strukama, dobavljačima, kupcima; čitajući,  osluškujući tržište i posjećujući sajmove. Poticana od investitora da otvori vlastiti studio za dizajn.

2019-te se osamostaljuje te otvara vlastiti studio za dizajn i projektiranje interijera - 5TEMA.

bottom of page