top of page

O 5TEMA

5TEMA - percipiranje i promišljanje prostora kroz 5 osjetila kojima doživljavamo svijet oko sebe

0-02-0a-673a96fa3ef0c35219a80c5b4ddf469d

5TEMA je studio za dizajn poslovnih i privatnih interijera. Studio se bavi dizajniranjem trgovina, ureda, ugostiteljskih objekata, javnih i privatnih prostora. 

Svakom projektu pristupa se individualno, imajući na umu želje i potrebe vlasnika prostora, kao i utjecaj prostora na posjetitelja. Iza svakog projekta stoji pomno promišljanje o tome kako se kupac osjeća u ambijentu, kamo mu pogled klizi, kojom putanjom se kreće. Time se postiže sinergija funkcije i estetike u službi svih osjetila.

O dizajnerici: Dunja Franjić Bubek

Dunja_edited.jpg

“Samostalno poduzetništvo je novi, veliki izazov, no svjesna sam stečenih znanja, iskustava i mogućnosti koje želim podijeliti s klijentima. Oni to prepoznaju i nagrađuju."

Još u djetinjstvu je stvarala "gradove" prepune kutijica namještaja koje bi sama izrađivala za figurice iz kinder-jaja. Bavila se animiranim filmom i proučavala arhitekturu. Ipak, njen izbor studija pao je na strojarstvo kako bi naučila kako avion može letjeti ili brod ploviti. No život je vraća prvoj ljubavi. Ubrzo nakon fakulteta zapošljava se kao projektant u arhitektonskom birou, a potom u poduzeću za projektiranje i proizvodnju opreme za trgovine, skladišta i ostale prostore.

 

Kao voditelj projekata 20 godina je zadužena za razvoj i projektiranje interijera vezanih uz drvni sektor - pekarnice, odjel voća, uredi, butici, kafići, hoteli, škole, privatni prostori, itd. Surađuje tada sa mnogim poznatim brandovima: BioBio, Froddo, Vitapur, Varteks, Polleo trgovine, Konzum, Kaufland, CroatiaOsiguranje, PMF, Toplice Sveti Martin, hotel Milenij Baška Voda i brojni drugi. 

 

Stjecala je iskustvo kontaktirajući s raznim strukama, dobavljačima, kupcima; čitajući,  osluškujući tržište i posjećujući sajmove. Poticana od investitora da otvori vlastiti studio za dizajn, odlučila je usavršiti za dizajnera interijera kroz dvogodišnji studij. 

 

2019-te se osamostaljuje te otvara vlastiti studio za dizajn i projektiranje interijera - 5TEMA.

Angažirana je i kao predavač na Callegari talijanskoj školi za dizajn u Zagrebu.

bottom of page